Alapító / Founder / Gründer / основатель

Túri Török Tibor

Babamúzeum - múzeumtulajdonos: "szépmíves"
Eigentümer des Puppenmuseums: "szépmíves"
Dollmuseum owner: "szépmíves"
владелец музей: "szépmíves"

Életrajz

Az élet milliónyi kérdőjelét ponttá szeretnénk alakítani, vagyis válaszok által, a megismerés örömének részesei akarunk lenni. „Az élet célja a megismerés.” Micsoda frázis! – mondtam még diákkoromban, de később ráokosodtam e mondat igazára.
A dolgokat saját magunknak muszáj megfogalmazni, lényünk szűrőjén kell átpréselni, és a tudatunk megfelelő fiókjába helyezni, hogy alkalomadtán „készre gyúrva” vehessük elő. Az e fajta jól kiégetett téglákból építhetjük fel egyéniségünk inkább palotáját, mint sem igénytelen hajlékát.

Budapesten születtem. Nyíregyházán jártam főiskolára, majd Somogyban üzemmérnökként, később nevelő- és óraadó tanárként dolgoztam. Írással a hetvenes évek óta foglalkozom. A néprajzot igen szerettem, e vonzalmam szülöttje a keszthelyi Népviseletes Babamúzeum. A rajz, a grafika és a festészet lényem legüdébb része. Középiskolai rajzszakköröket vezettem. Sokan közülük elvégezték a Képzőművészeti Főiskolát, amit én már nem tehettem meg, mert jött a család, jött szembe az élet…

Keszthelyen és Hollókőn 1999-ben Népviseletes Babamúzeumot nyitottam, hol művészi ambíciómat részben kiélhettem. A keszthelyi sétálóutcába megnyílt Történelmi Panoptikumban nemzeti nagyjaink viaszfigurái láthatók, Attilától, Mindszenty bíborosig. (Ez eddig hazánkban a legnagyobb. Wieber Mariann Balázs Béla díjas jelmeztervező munkáját dicséri.)

Az utóbbi években az írás mellett szobrászattal foglalkozom. Több köztéri művem Keszthelyen, Budapesten, Felvidéken, Erdélyben, Lengyelországban stb. látható. Tevékenységemet a Rákóczi, majd a Kossuth Szövetség aranydiplomájával jutalmazta, majd 2009-ben elnyertem a Pro Cultura Keszthely díjat.

www.turitoroktibor.hu
facebook


A könyv az alábbi linken tölthető le

A borító az alábbi linken tölthető le

Hírlevél feliratkozás


       


 

Babamúzeum, Csigamúzeum, Történelmi Panoptikum, Horrorárium és Kínzó Múzeum, Keszthely, Kossuth Lajos u. 11. (Sétálóutca)
Játékmúzeum, Reneszánsz Erotikus Panoptikum, Keszthely, Kossuth Lajos u. 10. (Sétálóutca)
Nosztalgia és Giccsmúzuem Keszthely, Kossuth Lajos u. 1. (Sétálóutca) 

Tel./Fax: +36 83 318 855
+36 30 855 65 33 
e-mail: bgyzsanett@gmail.com

Nap / day nyitvatartás / opening hours
hétfő / Monday 10 - 17 óráig
kedd / Tuesday 10 - 17 óráig
szerda / Wednesday 10 - 17 óráig
csütörtök / Thursday 10 - 17 óráig
péntek / Friday 10 - 17 óráig
szombat / Saturday 10 - 17 óráig
vasárnap / Sunday 10 - 17 óráig
 

Elfogadjuk / we accept / wir akzeptieren / мы принимаем

  • szallas hu
  • stepkedvezmenypont
  • danubius
  • balatoncard
  • tajakkorokmuzeumok
  • westbalaton
  • specimen
  • hungarycard
  • hevizcard